HERBATY NATURALNE

Herbaty czarne określane są mianem herbat całkowicie sfermentowanych.  Proces fermentacji (zwany także utlenianiem lub oksydacją) ma ogromny wpływ na późniejszą jakość herbaty.  Właściwie przeprowadzony nadaje herbacie  intensywnej barwy, smaku i aromatu. W zależności od regionu w jakim herbaty są uprawiane istnieją różnice w metodach obróbki liści. Zawsze jednak mamy do czynienia z sześcioma podstawowymi etapami: więdnięcie, zwijanie, fermentowanej,  suszenie, sortowanie i pakowanie gotowego produktu. Odpowiednie parzenie czarnej herbaty ma ogromne znaczenie dla jej właściwości. W pierwszych dwu minutach parzenia, herbata oddaje do roztworu największą zawartość kofeiny, dlatego też ma ona działanie pobudzające i orzeźwiające.  Chcąc uzyskać działanie bardziej uspokajające, herbatę należy parzyć od trzech do pięciu minut.   Czas parzenia herbaty zleży także  od twardości wody (im twardsza, tym zaparzanie powinno być dłuższe) oraz  frakcji liścia (im drobniejszy, tym zaparzanie krótsze).

 

ASSAM STGFOP-1 S HARMUTTY

ASSAM STGFOP-1 S HARMUTTY
ASSAM STGFOP-1 S HARMUTTY

Czarna herbata liściasta. Opakowanie 0,5 kg. Kraj pochodzenia: Indie.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 48 godzin

CEYLON OP ADAWATTE BLEND

CEYLON OP ADAWATTE BLEND
CEYLON OP ADAWATTE BLEND

Czarna herbata liściasta. Kraj pochodzenia: Sri Lanka.

Dostępność: brak towaru

DARJEELING FTGFOP 1 BLEND

DARJEELING FTGFOP 1 BLEND
DARJEELING FTGFOP 1 BLEND

Czarna herbata naturalna. Kraj pochodzenia: Indie.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

DARJEELING FTGFOP1 NORTH GARDEN

DARJEELING FTGFOP1 NORTH GARDEN
DARJEELING FTGFOP1 NORTH GARDEN

Czarna herbata liściasta. Kraj pochodzenia: Indie.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

KENIA KANGAITA FOP

KENIA KANGAITA FOP
KENIA KANGAITA FOP

Uprawy tej herbaty znajdują się w odległości zaledwie 700 m na południe od granicy parku narodowego Mount Kenya i niedaleko Wielkich Rowów Afrykańskich. W bezpośrednim sąsiedztwie lasów deszczowych, na wysokości ponad 2000 m n.p.m. rozciągaj się plantacje upraw herbaty.  Bogactwo i hojność natury sprawia, że warunki tu panujące pozwalają na uprawy jednej z najlepszych herbat w tym kraju.

Zdecydowana większość upraw herbat afrykańskich to produkcja CTC , natomiast herbata Kenia Kangaita o frakcji liścia FOP stanowi bazę do produkcji wyśmienitych mieszanek. Napar tej herbata charakteryzuje się głęboką miedzianą barwą, smak jest intensywny przechodzący w nuty owocowe, z delikatnym, korzennym, lekko słodkawym posmakiem. Najlepiej smakuje po zalaniu "białym wrzątkiem", ale jest także idealna do przygotowania "English Tea" (herbata z mlekiem) oraz "Ice Tea".  Więcej o herbacie Kenia Kangaita w dziale Informacje / "pliki do pobrania".

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

KENIA OP1 MALAIKA ORTHODOX

KENIA OP1 MALAIKA ORTHODOX
KENIA OP1 MALAIKA ORTHODOX

Czarna herbata liściasta. Kraj pochodzenia: Kenia.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

ASSAM FTGFOP-1 cl spl NAHORHABI

ASSAM FTGFOP-1 cl spl NAHORHABI
ASSAM FTGFOP-1 cl spl NAHORHABI

Czarna herbata liściasta. Kraj pochodzenia: Indie.


Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

DARJEELING FTGFOP-1

DARJEELING FTGFOP-1
DARJEELING FTGFOP-1

Czarna herbata liściasta. Kraj pochodzenia: Indie.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

ASSAM GTGFOP NALANI

ASSAM GTGFOP NALANI
ASSAM GTGFOP NALANI

Czarna herbata liściasta o głębokim wyrazistym kolorze charakterystycznym smaku dla herbat Assamskich z lekką goryczką w tle.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

ASSAM TGFOP1 BOKEL

ASSAM TGFOP1  BOKEL
ASSAM TGFOP1 BOKEL

Czarna herbata liściasta. Kraj pochodzenia Indie.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl