Opcje przeglądania
Producent
Cena

HERBATY NATURALNE

Herbaty zielone są najbardziej popularne w krajach wschodnioazjatyckich.  Nie poddawane są one procesowi fermentacji, lecz ich liście są mocno podgrzewane, dzięki temu zachowują barwę oliwkowozieloną. Herbaty zielone są bardziej gorzkie niż czarne, a kolor naparu jest jaśniejszy i przybiera jasnożółtą, słomkową barwę.  W zależności od gatunku zielonej herbaty stosujemy odpowiednią temperaturę wody i czas parzenia.  Wpływają  one nie tylko na kolor naparu, ale także na walory smakowe i właściwości herbaty.  Generalnie herbaty zielone zalewamy przegotowaną wodą ostudzoną do temperatury 70-80°C.  Czas parzenia zależy natomiast od stopnia zwinięcia herbaty – im mocniej jest zwinięta, tym dłużej powinno trwać parzenie (zwłaszcza pierwsze), aby liście mogły rozwinąć się, uwalniając pełnię smaku i aromatu.  Herbaty zielone można parzyć nawet kilka razy.

 

Zielone

HERBATA ZIELONA JAPAN GREEN KOKEICHA

HERBATA ZIELONA JAPAN GREEN KOKEICHA
HERBATA ZIELONA JAPAN GREEN KOKEICHA

Wyglądem przypomina igiełki choinki, ma smak łagodnie cierpki, a kolor naparu zielonożółty.

Kraj pochodzenia herbaty: Japonia.

Najlepiej spożyć przed: 2024.07.17

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 48 godzin

  • promocja

HERBATA ZIELONA JAPAN SENCHA

HERBATA ZIELONA JAPAN SENCHA
HERBATA ZIELONA JAPAN SENCHA

Wyjątkowa w smaku delikatna i zdecydowana zarazem - klasyka.

Dla zachowania maksymalnej świeżości herbata zaraz po obróbce pakowana jest w karton oraz worki metalizowane powlekane papierem następnie zamykana próżniowo dla zachowania maksymalnej świeżości.

Kraj pochodzenia herbaty: Japonia.

Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu z dala od obcych aromatów.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl