Producent
Cena
- od 150,00 zł (2)
-
od
do
HERBATY NATURALNE
Herbaty zielone są najbardziej popularne w krajach wschodnioazjatyckich. Nie poddawane są one procesowi fermentacji, lecz ich liście są mocno podgrzewane, dzięki temu zachowują barwę oliwkowozieloną. Herbaty zielone są bardziej gorzkie niż czarne, a kolor naparu jest jaśniejszy i przybiera jasnożółtą, słomkową barwę. W zależności od gatunku zielonej herbaty stosujemy odpowiednią temperaturę wody i czas parzenia. Wpływają one nie tylko na kolor naparu, ale także na walory smakowe i właściwości herbaty. Generalnie herbaty zielone zalewamy przegotowaną wodą ostudzoną do temperatury 70-80°C. Czas parzenia zależy natomiast od stopnia zwinięcia herbaty – im mocniej jest zwinięta, tym dłużej powinno trwać parzenie (zwłaszcza pierwsze), aby liście mogły rozwinąć się, uwalniając pełnię smaku i aromatu. Herbaty zielone można parzyć nawet kilka razy.
HERBATA ZIELONA JAPAN GREEN KOKEICHA
Wyglądem przypomina igiełki choinki, ma smak łagodnie cierpki, a kolor naparu zielonożółty.
Kraj pochodzenia herbaty: Japonia.
Najlepiej spożyć przed: 2024.07.17
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
HERBATA ZIELONA JAPAN SENCHA
Wyjątkowa w smaku delikatna i zdecydowana zarazem - klasyka.
Dla zachowania maksymalnej świeżości herbata zaraz po obróbce pakowana jest w karton oraz worki metalizowane powlekane papierem następnie zamykana próżniowo dla zachowania maksymalnej świeżości.
Kraj pochodzenia herbaty: Japonia.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu z dala od obcych aromatów.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin