
Producent
Cena
-
od
do

HERBATY NATURALNE
Herbaty czerwone należą do pół fermentowanych, gdyż poddawane są krótkiej fermentacji. Najlepszej jakości herbaty czerwone pochodzą z Chin i Tajwanu. Do najbardziej popularnych należą Pu-erh oraz Oolong. Herbata PU-ERH – pochodzi z chińskiej prowincji Junnan, w której rosną także inne gatunki drzew herbacianych. Swą nazwę zawdzięcza miastu leżącemu w południowej części prowincji – Pu-Erh. Herbata Pu-erh zwana jest „mordercą tłuszczu”, gdyż jej systematyczne spożywanie zdecydowanie pomaga przy utracie wagi, nawet przy normalnym sposobie odżywiania. Zawiera dużo więcej mikroelementów, teiny, manganu, wapnia, fluoru, olejków eterycznych, i białka, niż herbata czarna. Oolong natomiast zawiera mało kofeiny i może być pity o każdej porze dnia. Najwyższej klasy herbaty Oolong pochodzą z górzystych północnych i północno-wschodnich terenów Tajwanu.
HERBATA CZERWONA PU-ERH

To specyficzna herbata zarówno w smaku jak i wyglądzie. Jej brunatne liście dają czerwonobrązowy napar, o specyficznym ziemistym aromacie. W gotowym naparze doszukamy się zupełnie innych smaków niż te, do których jesteśmy przyzwyczajeni: posmak ziemisty przechodzący w stęchliznę po wrażenie pleśni. Tak, to na pewno jedna z tych herbat, która zapada w pamięci. Jej wysokogatunkowe odmiany potrafią zaskoczyć wybornym smakiem, który w żaden sposób nie przypomina tych odmian trafiających na rynek europejski. Niektóre herbaty Pu-Erh osiągają astronomiczne ceny dochodzące do 600 $ za kilogram a nawet więcej. Generalnie w Chinach herbatę Pu-Erh pije się raczej dla zdrowia. Cały proces fermentacji w przypadku tej herbaty jest bardzo wydłużony i trwa kilka tygodni, co w zdecydowany sposób wpływa na powstające w nich substancje o działaniu odchudzającym - informacja ogólnie dostępna.
Duży brązowy liść o specyficznym aromacie, czerwonawo-brązowym naparze i ziemistym smaku.
Składniki: herbata czerwona liściasta Pu-Erh.
Kraj pochodzenia: Chiny - prowincja Yunnan.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
HERBATA CZERWONA PU-ERH BIG LEAF

To specyficzna herbata zarówno w smaku jak i wyglądzie. Jej brunatne liście dają czerwonobrązowy napar, o specyficznym ziemistym aromacie. W gotowym naparze doszukamy się zupełnie innych smaków niż te, do których jesteśmy przyzwyczajeni: posmak ziemisty przechodzący w stęchliznę po wrażenie pleśni. Tak, to na pewno jedna z tych herbat, która zapada w pamięci. Jej wysokogatunkowe odmiany potrafią zaskoczyć wybornym smakiem, który w żaden sposób nie przypomina tych odmian trafiających na rynek europejski. Niektóre herbaty Pu-Erh osiągają astronomiczne ceny dochodzące do 600 $ za kilogram a nawet więcej. Generalnie w Chinach herbatę Pu-Erh pije się raczej dla zdrowia. Cały proces fermentacji w przypadku tej herbaty jest bardzo wydłużony i trwa kilka tygodni, co w zdecydowany sposób wpływa na powstające w nich substancje o działaniu odchudzającym - informacja ogólnie dostępna.
Duży brązowy liść o specyficznym aromacie, czerwonawo-brązowym naparze i ziemistym smaku.
Składniki: herbata czerwona liściasta Pu-Erh.
Kraj pochodzenia: Chiny - prowincja Yunnan.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
HERBATA CZARNA CHINA BLACK MAOFENG - LIMITED CROP

Czarna herbata liściasta.
Kraj pochodzenia herbaty: Chiny.
Najlepiej spożyć przed: 2025.07.17
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin