Producent
Cena
-
od
do
HERBATY NATURALNE
Herbaty czerwone należą do pół fermentowanych, gdyż poddawane są krótkiej fermentacji. Najlepszej jakości herbaty czerwone pochodzą z Chin i Tajwanu. Do najbardziej popularnych należą Pu-erh oraz Oolong. Herbata PU-ERH – pochodzi z chińskiej prowincji Junnan, w której rosną także inne gatunki drzew herbacianych. Swą nazwę zawdzięcza miastu leżącemu w południowej części prowincji – Pu-Erh. Herbata Pu-erh zwana jest „mordercą tłuszczu”, gdyż jej systematyczne spożywanie zdecydowanie pomaga przy utracie wagi, nawet przy normalnym sposobie odżywiania. Zawiera dużo więcej mikroelementów, teiny, manganu, wapnia, fluoru, olejków eterycznych, i białka, niż herbata czarna. Oolong natomiast zawiera mało kofeiny i może być pity o każdej porze dnia. Najwyższej klasy herbaty Oolong pochodzą z górzystych północnych i północno-wschodnich terenów Tajwanu.
HERBATA CZERWONA PU-ERH
Duży brązowy liść o specyficznym aromacie, czerwonawo-brązowym naparze i ziemistym smaku.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
HERBATA CZERWONA FORMOSA FINEST OOLONG
Herbata pochodząca z Tajwanu, pół-fermentowana o charakterystycznym smaku i aromacie dla tego regionu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
HERBATA CZARNA CHINA BLACK MAOFENG - LIMITED CROP
Czarna herbata liściasta.
Kraj pochodzenia herbaty: Chiny.
Najlepiej spożyć przed: 2024.07.17
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin