Polityka jakości i Bezpieczeństwa żywności


Nadrzędnym celem THE TRADITIONAL TEA COMPANY of LONDON PIOTR RUDZKI jest ciągłe zaspokajanie potrzeb, wymagań i oczekiwań Klientów w zakresie zapewniania bezpieczeństwa oferowanych produktów poprzez odpowiednią organizację pracy i zaangażowanie niezbędnych środków finansowych.

Stojąc w obliczu nowych wyzwań biznesowych i rosnącej świadomości oraz wymagań Klientów w zakresie bezpieczeństwa i jakości produktów, chcemy dostarczać naszym Odbiorcom, zarówno obecnym, jak i potencjalnym, wyroby spełniające ich oczekiwania i gwarantujące zadowolenie. Jednocześnie zapewniamy, że artykuły, które sprzedajemy są bezpieczne ze zdrowotnego punktu widzenia. Chcemy być konkurencyjni pod względem atrakcyjności cenowej i jakościowej oraz kompleksowości i terminowości świadczonych przez nas usług. Potwierdzeniem tego, że wymagania bezpieczeństwa i jakości są spełniane, będzie wzrost zaufania naszych Klientów.

Nasze wysiłki będą zmierzały w kierunku realizacji następujących założeń:

  1. Za jakość i bezpieczeństwo odpowiedzialny jest każdy Pracownik.
  2. Działanie Kadry Kierowniczej oraz pracowników ma na celu rozpoznawanie i zdefiniowanie zagrożeń, które mogą wpłynąć na obniżenie bezpieczeństwa zdrowotnego wyrobów, rozwiązywanie zaistniałych problemów oraz zapobieganie występowaniu nieprawidłowości.
  3. Stale podnosimy świadomość higieniczną naszego Personelu.
  4. Nasz system doboru dostawców gwarantuje dostawę surowców o najwyższej jakości.
  5. Rozwijamy rynek zbytu poszukując nowych klientów, utrzymując jednocześnie stały kontakt z dotychczasowymi odbiorcami.
  6. Zobowiązujemy się postępować etycznie i zgodnie z prawem.


Deklarowana polityka jakości i bezpieczeństwa realizowana jest przy ścisłej współpracy Kierownictwa z Personelem, Klientami oraz Dostawcami. Zaangażowanie personelu utrzymanie i doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności stanowi gwarancję jakości i bezpieczeństwa produkowanych wyrobów.
Gwarancją realizacji powyższych celów jest wdrożenie wymagań HACCP a w przyszłości normy ISO 22 000.

TTCL, Biuro handlowe: ul. Kolonia 31, Chałupki, 26-026 Morawica, tel/faks: +48 41 311 88 88, email: ttcl@ttcl.pl

Click Shop | Hosting home.pl