Polityka jakości i Bezpieczeństwa żywności
Nadrzędnym celem THE TRADITIONAL TEA COMPANY of LONDON PIOTR RUDZKI jest ciągłe zaspokajanie potrzeb, wymagań i oczekiwań Klientów w zakresie zapewniania bezpieczeństwa oferowanych produktów poprzez odpowiednią organizację pracy i zaangażowanie niezbędnych środków finansowych.
Stojąc w obliczu nowych wyzwań biznesowych i rosnącej świadomości oraz wymagań Klientów w zakresie bezpieczeństwa i jakości produktów, chcemy dostarczać naszym Odbiorcom, zarówno obecnym, jak i potencjalnym, wyroby spełniające ich oczekiwania i gwarantujące zadowolenie. Jednocześnie zapewniamy, że artykuły, które sprzedajemy są bezpieczne ze zdrowotnego punktu widzenia. Chcemy być konkurencyjni pod względem atrakcyjności cenowej i jakościowej oraz kompleksowości i terminowości świadczonych przez nas usług. Potwierdzeniem tego, że wymagania bezpieczeństwa i jakości są spełniane, będzie wzrost zaufania naszych Klientów.
Nasze wysiłki będą zmierzały w kierunku realizacji następujących założeń:
- Za jakość i bezpieczeństwo odpowiedzialny jest każdy Pracownik.
- Działanie Kadry Kierowniczej oraz pracowników ma na celu rozpoznawanie i zdefiniowanie zagrożeń, które mogą wpłynąć na obniżenie bezpieczeństwa zdrowotnego wyrobów, rozwiązywanie zaistniałych problemów oraz zapobieganie występowaniu nieprawidłowości.
- Stale podnosimy świadomość higieniczną naszego Personelu.
- Nasz system doboru dostawców gwarantuje dostawę surowców o najwyższej jakości.
- Rozwijamy rynek zbytu poszukując nowych klientów, utrzymując jednocześnie stały kontakt z dotychczasowymi odbiorcami.
- Zobowiązujemy się postępować etycznie i zgodnie z prawem.
Deklarowana polityka jakości i bezpieczeństwa realizowana jest przy ścisłej współpracy Kierownictwa z Personelem, Klientami oraz Dostawcami. Zaangażowanie personelu utrzymanie i doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności stanowi gwarancję jakości i bezpieczeństwa produkowanych wyrobów.
Gwarancją realizacji powyższych celów jest wdrożenie wymagań HACCP a w przyszłości normy ISO 22 000.